Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene ortamında kişi yitirilmesine niye olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok endamsız bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile varlık kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali konstrüksiyonda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında can ve finans kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu doğrultuda mevki bile ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine munis bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir kondisyon anında insanların rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya namuslu ve kolaylıkla açılabilen gestaltya yangın kapısı sahiptir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli benek ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil öfkee dayanıklıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir sair özelliği kilit + karakol seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Her dönem degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir yük, möble yahut ayrıksı bir ket bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın bapları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona mütenasip olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki beceri özelliklere reva, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili sevap uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar âlâ ise buna bentlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde fiyat peşışını getirmektedir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdivenleri gestaltlırken genişliği konutlarda 80cm, topluma yıldızlı yapılarda 120cm, faziletli katlı daire binalarında 90cm kocaliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları hoşgörülüliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Report this wiki page